Forside    Nyheder    Teatre og foreninger    Kalender    Abonnement   
 
     
Tilbage  
Musikdramatik med udgangspunkt i de 42 sange Sigurd Barret har skrevet.
Mange af sangene er ørehængere, som publikum synger med på undervejs, og som visuelt udtryk medvirker 4 børnedansere i kostumer fra danseinstituttet Powerhouse.

Dramaet begynder, da Elinor på 11 år gerne vil sikre sig en plads i Danmarks historie.
Men hvad vil det sige, for hvad er egentlig vigtigt i vores fælles historie? Elinors far tager hende med på en rejse gennem historien fra de ældste tider, hvor neandertalerne sloges for overlevelse, stenalderen, hvor jægere blev bønder, bronzealderen, hvor danskerne blev sømænd og købmænd, vikingetiden med de hærgende Jellingkonger, middelalderens munke og afladshandel, de enevældende konger, industrialiseringen, krigen i 1864 og genforeningen, det 19. århundrede med dets velsignelser og forbandelser – og frem til den moderne, massekommunikerende tid. Hele tiden spejler Elinor og hendes far sig i, hvad de oplever, og forestillingen igennem samles billedet af, hvad vores historie har budt på af op- og nedture. Mod slutningen stilles åbne spørgsmål ud i salen, for hvem er vi nu, hvordan skal vi forme fremtiden, og hvem bærer ansvaret?

Undervejs forundres vi, når dialogerne fører os ned i de mørkere sider af historien: slaveriet, undertrykkelsen, nederlagene og forbitrelsen over tabte drømme.
Gennem fortælling, replikskårne scener og sange føres vi frem til vores egen tid og det uundgåelige spørgsmål: hvordan skal vi forme vores fælles fremtid?

Hvad er historie? Hvem er vi som folk, og hvad er vi rundet af? Hvem fortæller vi om som vores skurke og helte og hvorfor?
Aldrig før har der været så stor interesse for vores historie som nu, og aldrig før har det været så vigtigt som nu at tale om vores identitet i den globaliserede verden.
Kun ved at kende vores historie kan vi møde andre i den massekommunikerede verden.
Forestillingen er en dramatisering af bogen ”Sigurd fortæller Danmarkshistorie”, som på kun et år har solgt 70.000 eksemplarer. I fortælling og musik føres børn og voksne gennem hele vores historie og efterlades i vores egen tid med spørgsmålet om, hvem er vi, hvor skal vi hen og hvem der skal bestemme det.

Målgruppe: 5 til 100 år : børn, forældre, bedsteforældre
Familietilbud : Kr. 500,- for 2 børn og 2 voksne
Herudover voksne kr. 200,- og børn kr. 100,-
Excl. gebyr


 
 
 
   
     
  Sigurds Danmarkshistorie    
  Dansk Teaterproduktion
teater i aabenraa
Mandag d. 17.09.2018 kl. 17.00